Tips & Råd

Styrketräna med tidsintervaller

Många gånger lägger vi upp pass efter hur många repetitioner och antal set vi skall köra en övning. Prova att variera din träning och träna efter tidsangivelser i stället. Varför inte köra intervaller när du tränar styrketräning? När vi lägger upp olika pass så varierar vi så mycket vi kan efter vad vår uppfinningsrikedom mäktar med. I dag genomförde vi ett pass där vi körde arbete 30 sekunder, vila 30 sekunder och upprepade detta 3 gånger. När vi var klar så hoppade vi direkt på en annan övning och körde samma intervaller innan vi vilade lite längre. Under dagens träning vilade vi 90 sekunder innan vi startade nästa två övningar enligt samma modell.

Passet vi genomförde finns under Nyheter. Testa gärna och skapa dig egna erfarenheter kring vad som fungerar för dig. Kom ihåg att variera din träning för att fortsätta utvecklas. Lycka till!